Νεοδμητη μονοκατοικια

ΝΕΟΔΜΗΤΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Πρόκειται για μία μονοκατοικία στην Κηφισιά 400τμ. Μία μελέτη που σκοπός ήταν μέσα από καθαρές σχεδιαστικές γραμμές να αποπνέει κομψότητα και κύρος χωρίς υπερβολές και με χαλαρή διάθεση.

Η δική μου μελέτη ξεκινάει με την οργάνωση της κάτοψης των εσωτερικών χώρων και εξελίσσεται με το σχεδιασμό των οροφών, τις ξύλινες ειδικές κατασκευές πχ τζάκι, βιβλιοθήκη κλπ.

Μεγάλη έρευνα πραγματοποιείται γύρω από τα υλικά που θα συνθέτουν το αποτέλεσμα όπως τα δάπεδα, τα πλακάκια κλπ. όπου επιλέγονται σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, ύστερα από επιτόπιες επισκέψεις σε εκθέσεις.

Βασικός περιορισμός ήταν το χαμηλό ύψος κάθε ορόφου και η κρέμαση των δοκαριών. Γι’ αυτό το λόγο η οροφή σχεδιάστηκε μόνο περιμετρικά, έχοντας πάρει μέσα τα δοκάρια και αφήνοντας στο κέντρο το καθαρό ύψος του χώρου. Ωστόσο το δρύινο δάπεδο που επιλέχθηκε θα δώσει ακόμα μία ανάσα.

Η κουζίνα γίνεται κομμάτι του καθιστικού και η σκάλα παίρνει ζωή από τις δικές τις σκιές και ενώ έχει το δικό της χαρακτήρα, τα κάθετα ξύλινα στοιχεία τη δένουν με το υπόλοιπο σπίτι. Τα στοιχεία αυτά τα συναντάμε σχεδόν σε όλες τις ειδικές κατασκευές και πιο έντονα στο walk-in-closet, καθώς χωρίζεται από το υπόλοιπο δωμάτιο, εφόσον ακουμπούν πάνω σε γυαλί  και δεν το απομονώνουν οπτικά. Με αυτόν τον τρόπο ο χώρος δείχνει πιο μεγάλος και επιτρέπει στο φυσικό φως του παραθύρου να μπαίνει σε όλο το δωμάτιο.

Το μπάνιο με λιτές μαρμάρινες επιφάνειες αποπνέει μία καθαρότητα, ενώ η ξύλινη λεπτομέρεια του ραφιού που γίνεται κάθισμα μέσα στη ντουζιέρα, δημιουργεί μία αντίθεση και δίνει ζεστασιά στο χώρο.

Ένα έργο που αγάπησα και με γεμίζει με χαρά και ενθουσιασμό καθώς υλοποιείται!!!

error: Content is protected !!