Οροφοδιαμερισμα

Οροφοδιαμέρισμα στη Γλυφάδα

Το έργο αφορά ένα νεόδμητο οροφοδιαμέρισμα τελευταίου ορόφου. Η παραλληλόγραμμη διάταξη του χώρου απαιτούσε η σχεδίαση να γίνει βάσει των συγκεκριμένων προδιαγραφών και να αναδειχθεί ο χώρος στο σύνολό του μέσα από ιδιαίτερες διακοσμητικές ιδέες.

Ετσι, για παράδειγμα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό του τζακιού και στη μελέτη του φωτισμού, όπου από τη σκοτία στην καμινάδα αναδύεται μια γραμμή φωτός χωρίς να αποκαλύπτεται η πηγή της. Την καλλιτεχνική ματιά του συνόλου εκφράζεται και με την πρωτότυπη σμίλεψη του μαρμάρου Διονύσου που πραγματοποιήθηκε από γλύπτη.

Επιπλέον, η ειδική κατασκευή της βιβλιοθήκης οργανώνει τον χώρο με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να είναι πάντα τακτοποιημένος και λειτουργικός, ενώ από την άλλη η ψευδοροφή και ο καναπές αναδεικνύουν το μήκος του δωματίου.

Συγκεκριμένα ο τεσσάρων μέτρων μήκους καναπές, κεντρικό στοιχείο μέσα στο χώρο, τοποθετήθηκε απέναντι από τη σύνθεση με την τηλεόραση και το τζάκι δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα φιλόξενο καθιστικό, το οποίο οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν μόνοι τους ή με παρέα.

Ασύγκριτα πλεονεκτήματα του χώρου η αβίαστη ροή στην κίνηση, ακόμα και πίσω από τον καναπέ, αλλά και η χοντρή πλάτη του που λειτουργεί ως επιπλέον «κάθισμα» σε καλέσματα με περισσότερο κόσμο.

Το διαμέρισμα διαμορφώθηκε έτσι ώστε σε όποια μεριά κι αν κάθεστε, όπου κι να κοιτάζετε, να αντικρίζετε ενδιαφέρουσες οπτικές.

Μεταφερόμαστε στην τραπεζαρία, η οποία αποτελείται από ένα παλιό τραπέζι, περασμένο με απαλό βερνίκι που τονίζει τα φυσικά νερά του ξύλου, και μαύρη βάση για να εναρμονίζεται με τα έπιπλα του καθιστικού.

Για να ισορροπήσουν οι σύγχρονες καρέκλες της τραπεζαρίας με τις δύο παλιές επιλέχθηκε να ντυθούν με ένα βελούδινο ύφασμα μέχρι και τα πόδια. Με αυτό τον τρόπο δεν μπερδεύονται τα διαφορετικά ξύλα και δημιουργείται ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Το φωτιστικό γνωστού οίκου ολοκληρώνει και συνδέει την τραπεζαρία με τον υπόλοιπο χώρο, καθώς το εξωτερικό του μέρος έχει μοντέρνα εμφάνιση ενώ το εσωτερικό του κλασική.

Ιδιαίτερα υφάσματα με φυσικές ίνες μεταξιού, μπαμπού και τρίχα αλόγου έχουν επενδύσει το χώρο με διακριτική πολυτέλεια και λάμψη. Η ταπετσαρία με το πολύ λεπτό καρό σε άσπρο-γκρι προσθέτει χρώμα και τονίζει όποια σημεία χρειάζονται.

Σημαντικά έργα τέχνης επιλέχθηκαν ειδικά για τον χώρο και τους ιδιοκτήτες, έπειτα από έρευνα σε γκαλερί και ιδιωτικούς συλλέκτες, ώστε να συμπληρώσουν με κομψότητα και κύρος την κατοικία.

Στο master bedroom έχει ακολουθηθεί η ίδια λογική της καθετότητας με τη λαδί ρίγα πίσω από το κρεβάτι να συνδυάζεται με τα γυάλινα επιτραπέζια φωτιστικά.

Μελετημένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια της, με σύγχρονα αντικείμενα design, κομμάτια εποχής και έργα τέχνης να ισορροπούν τέλεια μεταξύ τους, με ένα γνήσιο mix n match στιλ. Μία κατοικία που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των ιδιοκτητών της σε όλα τα επίπεδα.

 

 

error: Content is protected !!