5 τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας… καλοκαιρινό!

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά! Διώξαμε ότι μας ζεσταίνει και ο χώρος μας τώρα μπορεί να φαίνεται πιο ανάλαφρος, σίγουρα όμως δείχνει και πιο άδειος…

Αυτήν την εβδομάδα, θα σας δείξω 5 εύκολους αλλά κυρίως πολύ οικονομικούς τρόπους για να αποκτήσει το καθιστικό του σπιτιού σας καλοκαιρινό αέρα και στιλ με “ζεστό” χαρακτήρα.

1. Βάλτε το τζάκι στο παιχνίδι: Το τζάκι μπορεί να είναι το σήμα κατατεθέν του χειμώνα στο σαλόνι μας κι ένας βασικός όγκος μέσα στο σπίτι, το οποίο όμως με μερικά έξυπνα tips μπορεί να γίνει η πιο αγαπημένη μας γωνιά και για το καλοκαίρι! Πάρτε κούτσουρα γεμίστε την εστία και στα 2/3 περίπου των ξύλων βάψτε την εξωτερική κομμένη πλευρά τους με ωραία καλοκαιρινά χρώματα. Έξυπνο και πολύ απλό!!!

01

image source

2. Χαλιά από μπαμπού: Βγάλατε τα χαλιά σας και μαζί τους έφυγε και η θαλπωρή που προσδίδουν στο χώρο σας; Η λύση είναι μια! Ένα χαλί από μπαμπού! Είναι η πιο μοδάτη και ταυτόχρονα καλοκαιρινή λύση που μπορείτε να σκεφτείτε. Οι διαστάσεις του δεν χρειάζεται να είναι ίδιες με αυτές των χαλιών σας, αρκεί κι ένα μικρό χαλί πάνω ή δίπλα στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε μια πολυθρόνα κι έτσι να δημιουργήσετε μια όμορφη γωνιά. Θα τα βρείτε στην αγορά σε πολύ προσιτές τιμές. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ένα βαμβακερό κιλίμι σε ωραία χρώματα.

02

image source

3. Κάδρα στον τοίχο: Τι πιο καλοκαιρινό από ένα Ελλαδικό χάρτη που σας θυμίζει τα μέρη που έχετε χαλαρώσει και ξεκουραστεί! Πάρτε ένα χάρτη και κόψτε τα Δωδεκάνησα ή τις Κυκλάδες… Βάλτε τα σε ωραίες λευκές κορνίζες με λευκό πασπαρτού για να αναδειχθεί καλύτερα το θέμα. Έτσι θα φέρετε το γαλάζιο του Αιγαίου στο σπίτι σας αλλά και θα θυμάστε τα πιο ωραία μέρη που έχετε κάνει διακοπές! Μια άλλη πρόταση είναι και οι αγαπημένες σας φωτογραφίες από τις διακοπές του παρελθόντος με φόντο το ηλιοβασίλεμα ή την παραλία που κάνατε το μπάνιο σας κάποια καλοκαίρια πριν.

03

image source

4. Έπιπλα στο καθιστικό: Ένα νέο έπιπλο στο χώρο σας πιστέψτε με αρκεί! Βγάλτε το coffee table που έχετε και βάλτε ένα μπαούλο από μπαμπού. Επιμένω στο μπαμπού γιατί είναι ένα άκρως καλοκαιρινό υλικό, είναι οικονομικό και επειδή έχει την απόχρωση ξύλου, μπορεί να γίνει αντικαταστάτης του χειμερινού επίπλου σας, δίνοντας όμως έναν καλοκαιρινό χαρακτήρα. Αν πάλι δεν έχετε ένα μπαούλο και μια πολυθρόνα μπορεί να ανανεώσει με μεγάλη επιτυχία το χώρο σας!

04

image source

5. Διακοσμητικά μαξιλάρια: Κρύψτε τα βαριά χειμωνιάτικα μαξιλάρια που διακοσμούσαν τον καναπέ σας όλο το χειμώνα και βάλτε τρία -τέσσερα σε αποχρώσεις που μας θυμίζουν καλοκαίρι, νησί, θάλασσα και ήλιο. Θα τα φυλάσσετε και θα τα εμφανίζεται κάθε καλοκαίρι. Έτσι θα ανανεώνετε εύκολα το χώρο σας και δεν θα τα βαριέστε.

05

image source

Να θυμάστε πάντα πως το καλοκαίρι έχει εκπτώσεις και προσφορές κι εσείς μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε!

Ωραία χρώματα του γαλάζιου και του μπλε συνδυασμένα με ένα ωραίο κιλίμι θα ανανεώσουν το χώρο σας και θα φέρουν το καλοκαιρινό αεράκι μέσα στο σπίτι σας.

Αν τώρα οι καναπέδες σας έχουν σκούρο χρώμα, θα σας πρότεινα να πάρετε ωραία λευκά σεντόνια. Σε επόμενο κείμενο θα σας δείξω τους τρόπους να τα δένετε.

Καλό καλοκαίρι!!!